فوبیا

درمان فوبیا

چگونگی درمان اختلال هراس

درمان فوبیا | چگونگی درمان اختلال هراس

روش ۱ | آماده غلبه بر ترستان شوید.

ترس خود را شناسایی کنید. به طور جدی فکر کنید که از چی می ترسید. برای مثال می ترسید دندانپزشکی بروید به این خاطر که آمپول بی حسی آن ترسناک است. در این شرایط میتوانید به جای ترس از دندانپزشک روی غلبه بر ترس ازآمپول شوید. اگر در تعیین ترس های خود مشکل دارید ، لیستی از چیزهایی که باعث ترس شما می شوند را بنویسید ، اینکار ممکن است شما را به ترس اصلی مرتبط کند.

اهداف خود را بنویسید. اهداف دست یافتنی در طول پروسه درمانی شما می تواند چاره ساز باشد. اهداف گوناگون خود و مزایایی که با دست یافتن به آنها به شما می رسد را لیست کنید.

یک استراتژی مقابله برای خود بسازید. تصورکنید که چطور می توانید با ترس خود روبرو شوید.

بدانید که حس ترس کاملا طبیعی است. حس ترس به انسان کمک می کند تا در موقعیت هایی که خطر او را تهدید میکند نجات پیدا کند. اما ترس می تواند به راحتی به فوبیا (هراس) تبدیل شود. مثلا طبیعی است که از روی یک آسمان خراش به پایین نگاه کنید باعث ترس و اضطراب شما شود اما اگر شغل رویایی شما داخل آن آسمان خراش و در آخرین طبقه آن باشد و شما قید آن شغل را به این خاطر بزنید دیگر طبیعی نیست.

روش ۲ | استفاده از تکنیک بی حس کردن

تمرین های ریلکس کننده انجام دهید. هر فردی با یک روشی به آرامش می رسد . بهترین روش را برای خود پیدا کنید. سعی کنید به مناظر زیبا نگاه کنید یا در ذهن خود منظره زیبایی را شبیه سازی کنید و سعی کنید نگرانی های خود را رها کنید ، آرام نفس بکشید. یوگا تمرین کنید.

 

موقعیت هایی که باعث رویارویی شما با هراس میشود را بنویسید. تا میتوانید جزئیات آن موقعیتها را بنویسید. از کمترین نگرانی شما تا بیشترین آن. این کمک می کند تا با ترس خود در سطوح مختلف روبرو شوید. برای مثال ، اگر از ارتفاع میترسید این موقعیت ها ممکن است موقعیت های هراس شما باشد. کوهنوردی ، مسافرت با هواپیما ، استفاده از آسانسور آسمان خراش یا برج.

اگر نسبت به چند موجود مختلف مانند مار ، عنکبوت ، سوسک هراس دارید . برای شروع از یکی از آن ها شروع کنید. موقعیت ها را درجه دهید . از کمترین درجه هراسی که برای شما ایجاد می کند تا بیشترین آن. سپس از آسانترین آن شروع به کار کنید.

از قرار گرفتن در شرایطی که از آن ترس دارید دست نکشید. حتی وقتی که موفق شدید بر یکی از ترس های خود غلبه کنید ، باز هم خود را در معرض آن قرار دهید. این کار باعث می شود احتمال برگشت آن کمتر شود. تکرار این کار میتواند فهم بهتری نسبت به مدیریت پاسخ شما به آن موقعیت بدهد.

 

به خودتان جایزه دهید و خودتان را تحسین کنید. اگر شما از سگ ها هراس دارید احتمالا مشکل به کودکی شما برمی گردد که خاطره بدی از حمله یک سگ در ذهن شما مانده است و این تبدیل به یک فوبیا شده است. اگر موفق شدید که در برخورد با یک سگ اهلی اضطراب خود را کنترل کنید. شما موفق شده اید پس باید به خودتان پاداشی دهید. اینکار باعث می شود تا ذهن شما وابستگی خوبی نسبت به این کارپیدا کند.

 

روش ۳ | افکار و احساسات منفی خود را به چالش بکشید

 

هراس خود و افکار منفی که به آن وابسته است را تعیین کنید.  فوبیا معمولا به ۳ حالت مختلف در فرد منفی نگری می کند. فال بد ، تعمیم ، فاجعه ساختن. فال بد یعنی اینکه اگر از روی پلی در حال رد شدن هستید آن پل خواهد ریخت یا اگر سوار آسانسور هستید آسانسور سقوط خواهد کرد. تعمیم ربط دادن هر چیزی به خاطره بدی که دارید مثلا احساس می کنید هر سگ می خواهد شما را گاز بگیرد به این خاطر که این اتفاق یکبار برای شما در کودکی رخ داده است. فاجعه ساختن تا حدودی مانند فال بد است مثلا اگر کسی یک سرفه ساده کند حس می کنید به بدترین ویروس ممکن دچار است و شما را هم همین الان به این ویروس مبتلا کرده است.

 

به دنبال چیزی باشید که در تقابل با هراس شما باشد. مثلا اگر از سگ ها میترسید به شرایطی فکر کنید که در نزدیکی سگ ها بودید و هیچ اتفاق بدی هم نیفتاده است یا اینکه دوستان شما سگ دارند و کلی لحظات خوب و خوش از بازی کردن با این حیوان اهلیشان دارند.

 

در نظر بگیرید که هراس شما به واقعیت پیوسته ، چه کار انجام می دهید؟. مثلا شما از سوار آسانسور شدن میترسید.  ممکن است ترس شما از این باشد که شاید در باز نشود و گیر بیوفتید. خب در این شرایط یک دکمه اضطراری در نظر گرفته شده که می توانید آنرا فشار دهید تا نیروی پشتیبانی برسد و در را برای شما باز کند.

 

سعی کنید افکار خود را منطقی کنید. از خودتان بپرسید آیا واقعا آسانسور از کار میوفته؟ آیا میلرزه؟ آیا اون سگ وحشیه؟ از خودتان بپرسید که شما جزء دسته فال بد ، تعمیم یا فاجعه سازی هستید. اما به این معنی نیست که اگر یک پل مشخصا امن نیست و ظاهر آن نشان می دهد که پایه آن مشکل دارد نسبت به دوری کردن از آن اقدام نکنید. بهترین کار در این شرایط دوری کردن از چنین پلی است .

خود را در در موقعیت هراس دوست خود قرار دهید. اگر از پرواز میترسید ، با خودتان گفتگوی دو نفره داشته باشید طوری که نفر دوم انگار دوست شماست. چطوری دوست خود را از نبود خطر مطمئن می کنید؟ مطمئنا کلی دلیل منطقی دارید برای اینکه به او بگوئید مثلا ، فاصله بین پرواز های موفق و پرواز هایی که به سقوط منتهی می شود آنقدر زیاد است که جایی برای هراس نمی گذارد. یا اینکه این هواپیما یا خط هواپیمایی کمترین آمار پرواز ناموفق را دارد. خلبان و کمک خلبان این پرواز ها بسیار کارآزموده هستند. همه قبل از ورود به هواپیما توسط بخش امنیت فرودگاه به خوبی بازرسی می شوند امکان ندارد کسی در هواپیما همراه خودش اسلحه یا مواد منفجره داشته باشد. کلی داستان درباره افرادی که از سقوط هواپیما جان سالم به در برده اند شنیده ام.

 

روش ۴ | از روش های دیگر برای مقابله با اضطراب ناشی از هراس بهره ببرید

 

با دوست ، عضوی از خانواده یا فردی که به آن اعتماد دارید درباره هراستان صحبت کنید. هدف از اینکار این است که با بیان آن دیگر ترسی از بازگو کردن هراس مخفی خود ندارید. این کمک می کند تا نسبت به اضطرابی که برای شما بوجود میاورد غلبه کنید . همچنین باعث می شود تا بدانید که می توانید وقتی لازم داشتید از دیگران کمک بگیرید.

 

به گروه های حمایتی بپیوندید. بعضی وقت ها روبرویی با ترستان آسانتر می شود اگر بدانید که تنها نیستید. دوستان یا خانواده شما ممکن است به خوبی شرایط را درک نکنند اما یک گروه حمایتی که همه به مشکلات هراس دچار هستند می توانند بهترین توصیه ها را از نحوه مدیریت هراس به هم منتقل کنند.

 

از روانشناس کمک بگیرید. بعضی از مردم ممکن است برای غلبه بر ترس هایشان نیاز به کمک بیشتری داشته باشند مخصوصا اگر آن ترس زندگی روزانه شما را تحت تاثیر قرار داده است مثلا ممکن است فرد بخاطر هراسی که دارد حتی به بیرون از خانه خود برای خرید غذا و نیازهای اولیه خود بیرون نرود. کمک گرفتن از فرد متخصص بهترین تصمیم ممکن است.

 

برچسب ها

مطالب مشابه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Check Also

Close
Close