اضطراب

درمان اضطراب

چگونگی درمان اضطراب و نگرانی های ذهنی

روش ۱ : درمان اضطراب | نگرانی خود را بررسی کنید

  • برای درمان اضطراب ابتدا منبع اضطراب و نگرانی خود را پیدا کنید. اگر پانیک اتک (حمله ترس و وحشت) به شما دست داد یا یه حس نگرانی یا ترس ، خیلی مهمه که بفهمید چه چیزی باعث به وجود آمدن آن شده است. آیا منبع آن چیزی در اطراف شماست؟ آیا امکان بروز یک اتفاق ناگوار است؟ آیا دلیلش یک فعالیت، ملاقات یا واقعه قریب الوقوع است؟ خیلی راحت تر قادر به رسیدگی کردن به ترستان خواهید شد وقتی متوجه بشوید که درباره چیست!
  • مشخص کنید که نگرانی شما قابل حل شدن است یا نه. اگر فهمیدید که ترس شما از چیست ، قدم بعدی شما این است که آیا این چیزی هست که باید بهش رسیدگی کنم یا چیزی هست که فقط زمان قابل حل کردن آن است. اگر ترس شما یک تخیل بزرگ هست یا نمیتوانید الان باهاش رسیدگی کنید، پس هوشیارانه سعی کنید که آنرا از ذهنتان بیرون کنید. اگر نگرانی شما چیزی هست که نیاز دارد بهش رسیدگی کنید پس قدم بعدی را بردارید و کارهایی که باید انجام دهید را ترتیب دهید. چه کارهایی می توانید برای کم کردن این ترس یا نگرانی انجام دهید؟ آیا این نگرانی و ترس بلند مدت است یا کوتاه مدت؟ چه کاری باید انجام دهم تا دوباره این نگرانی و ترس به سراغم نیاد؟
  • بدترین حالت ممکن را تصور کنید. اگر این ترس ساختگی است و در عمق ذهن و وجودتان به ساختگی و غیرمنطقی بودن آن ایمان دارید ، لحظه ای رو برای این تفکر کنار بگذارید ، بدترین اتفاقی که ممکن است رخ دهد چیست؟ احتمالا بعد از پرسیدن این سوال ذهن شما یک لیست بلندی از بدترین سناریو های ممکن آماده می کند که این باعث به وجود آمدن ترس شما می شود اما تلاش کنید متوقفش کنید و فکرتون رو دوباره به سمت این سوال سوق دهید. بدترین اتفاقی که ممکن است رخ دهد چیست؟ مهم نیست ذهن شما چقد خلاقیت برای جواب دادن به این سوال خرج کند ، منتقدانه فکر کردن شما را به سمت منطقی تر فکر کردن سوق خواهد داد.
  • پذیرش عدم اطمینان. سخت خواهد بود که نگرانی خودتون رو متوقف کنید وقتی که مطمئن نیستید. در این زمان ، مهمه که خیلی ساده قبولش کنید!نمیتوانید مطمئن شوید و راهی برای مطمئن شدن وجود ندارد! انسان ها خیلی وقت ها از خیلی چیزها مطمئن نیستند و این مشکلی نیست! ما خیلی چیزها را نمی دانیم ، یا نمی دانیم پایان خیلی کارها چطور خواهد بود. نگرانی درباره مواردی که نمی دانید یک منبع غیرضروری از ترس را ایجاد می کند که با پذیرفتن و قبول کردن شانس رهایی از آن را دارید.
  • از نگرانی خود استفاده کنید. شما به یک دلیلی نگران هستید. نگرانی یک ترس درباره چیزهایی است که یا واقعی هستند یا سناریوهای ساختگی ذهن شما می باشند که در واقع خطری برای ما ندارد. پس به این فکر کنید که این نگرانی چه هدفی دارد؟ آیا داره به من کمک می کنه؟

 

روش ۲ : درمان اضطراب | طرز فکر خود را عوض کنید

  • روی دو بخش مثبت و منفی آن تمرکز کنید. وقتی چیزی باعث نگرانی و اضطراب شما شده است ، بینهایت ساده است که فقط به بخش های منفی آن توجه کنید. اما باید جنبه مثبت آن نگرانی و ترس را هم در نظر بگیرید.
  • از این طرز فکری که یا باید تمام آن باشد یا اصلا نباید باشد دوری کنید. مهم نیست که در چه موقعیتی هستید . هیچوقت وضعیت را تماما سفید یا تماما سیاه در نظر نگیرید. به خودتان اجازه ندهید که بخش های خاکستری رو نادیده بگیرید. به عنوان مثال : اگر در این دانشگاه قبول نشوم شکست خوردم و سرافکنده میشوم ! این قبیل فکرها تماما غیرمنطقی و بوجود آورنده اختلالات نگرانی است.
  • به فاجعه تبدیلش نکنید. اگر ترس و نگرانی شما از مسافرت با هواپیما است و در اولین تلاطم هوایی فکر می کنید که هواپیما قرار است سقوط کند. فقط دارید نگرانی های خود را بدتر می کنید. در هر وضعیت آن چیزی که واقعا هست را ببینید نه آن چیزی که احتمال دارد.
  • نتیجه گیری نکنید. اگر افکار و نگرانی به شما هجوم آورد سعی نکنید سریعا نتیجه گیری کنید و در عوض سعی کنید قبول کنید که نمی دانید ممکن است چه اتفاقی بیوفتد. به جای تثبیت بدترین نتیجه ممکن تمامی شرایط رو درنظر بگیرید.
  • اجازه ندهید که عواطف شما منطق شما را در دست بگیرد. وقتی ترسیده اید یا نگران هستید خیلی راحته که منطق را به دستان عواطف بسپارید . عواطف و احساساتتان هم در مقابل کار را سخت تر خواهند کرد ، به شما تلقین می کنند که با خطر بیشتری مواجه هستید. اجازه ندهید که فکر ترس به شما بگوید در خطر هستید مگر اینکه واقعی باشد و واقعی خطری شما را تهدید کند!
  • هر چیزی رو به خودتان ربط ندهید. وقتی نگرانید ، اجازه ندهید که ذهنتان همه تقصیرها را به شما ربط دهد و برای چیزی که خارج از عهده شما بوده شما را مقصر اصلی کند! اگر دزدی به خانه شما آمده و از خانه تان دزدی کرده است! ساده است که فکر کنید مقصر شما هستید ! اما این فکر یک فکر غیر منطقی و غیر عقلانی است مگر اینکه واقعا خودتان در را برایشان باز کرده باشید!

روش ۳ : درمان اضطراب | تلاش برای کاهش اضطراب

  • عمیق نفس بکشید. وقتی مضظرب و نگران هستید سریعتر نفس می کشید که این باعث کاهش رسیدن مقدار اکسیژن به مغز خواهد شد و این موجب می شوند تا سخت تر بتوانید منطقی فکر کنید. لحظه صبر کنید ، نفس عمیق بکشید . یکی دو دقیقه ای نفس عمیق بکشید تا حس کنید که آرامتر شده اید.
  • وقتی را به ورزش کردن اختصاص دهید. ورزش کردن باعث انتشار اندورفین میشود که عامل بروز شادی و شادابی است و از کوتیزول که هورمون ایجاد استرس است کم خواهد کرد. هر وقت که احساس اضطراب کردی ، برو و ورزش کن یا پیاده قدم بزن ! منظم ورزش کردن باعث کاستن مقدار زیادی از نگرانی در طی زمان خواهد شد.
  • به دعا ، نیایش و یوگا بپرداز . افکارت را هوشیارانه از سمت عامل استرس زا و نگران کننده به سمت چیز دیگری مانند دعا ، نیایش یا یوگا سوق بده تا نگرانیت فوق العاده کاهش پیدا کند.
  • رژیم غذایی سالمی انتخاب کن. اگرچه ممکن است به نظر احقانه برسد که نگرانی در ارتباط با چیزی باشد که برای صبحانه میل کرده ای! اما غذایی که میخوری تاثیر بسزایی بر روی عملکرد ذهن و روانت دارد. تحقیقات نشان از ارتباط بین رژیم غذایی ناسالم و بالارفتن میزان استرس و نگرانی می دهند. مطمئن شو که آلرژی خاصی به بعضی غذاها نداری که ممکنه به موجب آن اضطرابت شکل بگیرد.
  • از مکمل منیزیم استفاده کن. اگر کمبود منیزیم داشته باشید بیشتر دچار نگرانی خواهید شد.

 

برچسب ها

1 thought on “درمان اضطراب”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Close